Comunicat de presă

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au desfășurat în ultimele 24 de ore, activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

Echipajele de poliție au efectuat  un număr de 12 misiuni de fluidizare a circulației rutiere și escortare  a unor coloane auto spre locurile de izolare/ carantinare din județ sau care au tranzitat județul. La aceste misiuni au luat parte 30 de cadre ale IPJ Alba împreună cu polițiști locali

În data de 08 aprilie, jandarmii au fost angrenați în 14 misiuni executate pentru însoțirea convoaielor care tranzitează județul Alba

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Unirea” al Județului Alba (ISU) au efectuat  6 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare  ISU Alba au desfășurat un numar de 10 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciul de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate.În aceste misiuni au fost implicate 16 cadre ISU Alba.

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu solicită tuturor instituțiilor publice județene, autorităților publice locale, să fie deplin mobilizate și să susțină toate măsurile care sunt adoptate de guvern.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba