Comunicat de presă

Structurile teritoriale MAI din județul Alba au desfășurat  activități pentru asigurarea respectării normelor legale impuse în contextul stării de urgență.

Echipajele de poliție au efectuat 16 misiuni de fluidizare a circulației rutiere și escortare a unor coloane auto spre locurile de izolare/ carantinare din județ sau care au tranzitat județul. La aceste misiuni au luat parte 29 de cadre ale Inspectoratului Județean de Poliție Alba împreună cu polițiști locali.
În data de 07 aprilie, jandarmii au fost angrenați în 22 de misiuni executate pentru însoțirea convoaielor.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Unirea” al județului Alba au efectuat 3 misiuni de transport ale persoanelor care au intrat în țară către centrele de carantină de la nivelul județului, respectiv către limita de județ, de unde au fost preluate de către echipaje din județele respective.

De asemenea, cadrele militare ISU Alba  au desfășurat un număr de 12 misiuni de decontaminare pentru echipajele proprii și ale Serviciului de Ambulanță Județean.

Reamintim că ISU Alba asigură suportul operațional și fluxul informațional la nivelul Centrului Județean de Comandă și Coordonare a Intervenției (CJCCI), precum și transportul persoanelor suspecte/confirmate ca infectate. În aceste misiuni au fost implicate 14  cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba.

Prefectul județului Alba, domnul Nicolae Albu solicită  tuturor instituțiilor publice județene, autorităților publice locale,  să fie pe deplin mobilizate și să susțină toate măsurile care sunt adoptate de guvern.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba