Campania O viață cât un Centenar în Arieșeni

Doamna Bîte Rafila din satul Izlaz, comuna Arieșeni, a cincea centenară a județului Alba a primit vineri 15 iunie a.c. vizita  prefectul județului Alba, domnul Dănuț – Emil Hălălai, însoțit de către deputatul Ioan Dîrzu,  primarul comunei Arieșeni, Jurj Vasile Marin, locotenent-colonel Nicolae Negoiță, prim adjunct al inspectorului șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ” Unirea” Alba și  reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba,  ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Alba și ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

Centenara a primit din partea ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan, un mesaj de felicitare însoţit de un tricolor şi de o insignă cu inscripţia „România 100”. De asemenea, prefectul  Dănuț – Emil Hălălai şi reprezentanţii structurilor MAI din judeţ i-au dăruit sărbătoritei un buchet de flori, un tort și mici cadouri simbolice pentru a marca un veac de istorie trăită.

Evenimentul face parte din campania lansată recent de către Ministerul Afacerilor Interne O viață cât un Centenar.  Proiectul are ca scop mediatizarea poveștilor de viață ale unor români născuți în anul Marii Uniri.

Reamintim faptul, că la nivelul județului Alba sunt cinci persoane care împlinesc în anul 2018 vârsta de 100 de ani: doamna Muntean Veronica din municipiul Alba Iulia, doamna Bîte Rafila din satul Izlaz, comuna Arieșeni, doamna Vereș Maria din comuna Cetatea de Baltă, doamna Szabo Ileana din comuna Unirea și doamna Mihu Ana din localitatea Daia Română.

Toate cele cinci aniversate au fost vizitate la domiciliu de către reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba