Campania MAI – „O viață cât un centenar” în județul Alba

Subprefectul județului Alba, doamna Monica Popescu, însoțită de colonel Oprișa Cornel, inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ” Unirea” al județului Alba, comisar șef de poliție Cioancă Sorin – Ioan, împuternicit șef al Inspectoratului de Poliție Județean Alba, reprezentanți ai  Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Alba, ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ” Unirea” Alba și ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, primarul comunei Unirea, domnul Gheorghe Alba și primarul comunei Cetatea de Baltă, domnul Comandaru Constantin au efectuat marți 12 iunie a.c. primele vizite în teritoriu la persoanele din județ care au  împlinit sau vor împlini în anul 2018 vârsta de 100 de ani pentru a-i cunoaște, a le asculta poveștile și pentru a învăța din experiența unui centenar trăit în România.

Evenimentul face parte din campania lansată recent de către Ministerul Afacerilor Interne O viață cât un Centenar.  Proiectul are ca scop mediatizarea poveștilor de viață ale unor români născuți în anul Marii Uniri.

Doamnele Szabo Ileana din localitatea Unirea și Vereș Maria din satul Cetatea de Baltă au primit din partea subprefectului Monica Popescu simboluri naționale, printre care și un Tricolor, cu invitația de a-l purta ”aproape de inimă așa cum au purtat și România”, diplome și flori în semn de prețuire și respect pentru cetățenii României de o vârstă cu ţara.

Dumneavoastră sunteți românii simbol ai acestui județ, ai acestei țări, iar eu mă simt deosebit de onorată să vă pot felicita personal pentru împlinirea acestei frumoase și emoționante vârste și mă înclin cu respect în fața dumneavoastră pentru tot ceea ce ați realizat și ați trăit în acești extraordinari 100 de ani. ” a declarat subprefectul Monica Popescu.

La nivelul județului Alba sunt cinci persoane care împlinesc în anul 2018 vârsta de 100 de ani: doamna Muntean Veronica din municipiul Alba Iulia, doamna Bîte Rafila din satul Izlaz, comuna Arieșeni, doamna Vereș Maria din comuna Cetatea de Baltă, doamna Szabo Ileana din comuna Unirea și doamna Mihu Ana din localitatea Daia Română. Acțiunile de aniversare vor continua în cursul acestei săptămâni, ”centenarele” urmând să fie vizitate la domiciliu de către reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

 

Instituția Prefectului – Județul Alba