Campania ” Informare acasă! Siguranță în lume!” la Alba Iulia

În perioada august – septembrie 2019, Ministerul Pentru Românii de Pretutindeni  organizează etapa a  II –a a Campaniei ” Informare acasă! Siguranță în lume!”.  Scopul Campaniei este de a realiza o informare corectă și cât mai completă a potențialilor migranți români în ceea ce privește drepturile pe care le au în statele membre ale Uniunii Europene.

În cadrul acestei campanii, marți 06 august a.c. la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba s-a desfășurat o reuniune la care au participat secretarul de stat din cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, doamna Lilla Boglarka Debelka, prefectul Dănuț – Emil Hălălai, subprefectul Monica Popescu, deputatul Ioan Dîrzu, vicepreședintele Consiliului Județean Alba, dl Dumitru Fulea, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Alba, d-na Marcela Dărămuș, inspectorul șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Alba, d-na Ursaleș Izabela, directorul adjunct – Filiala Centru, Autoritatea Electorală Permanentă, dl Claudiu Petra, coordonatorul Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, Centru Alba Iulia, d-na Sava Anca, reprezentanți ai altor servicii deconcentrate, primari și reprezentanți ai autorităților administrației publice locale.

”Această acțiune reprezintă un prilej extraordinar pentru autoritățile locale și centrale să fie alături de românii din diasporă și în același timp, o ocazie de celebrare a Zilelor Diasporei care sunt sărbătorite în luna august. Ne propunem să informăm cetățenii români asupra drepturilor pe care, persoanele care vor să se stabilească în afara granițelor, le au în țările membre ale Uniunii Europene, precum și asupra riscurilor la care se expun odată cu decizia de a munci în străinătate. În acest context, sunt onorat de participarea dumneavoastră atât în calitate de parteneri, cât și în calitate de reprezentanți ai autorităților administrației publice locale. Cooperarea interinstituțională este esențială în orice demers și oferă un plus de valoare și pregnanță oricărei inițiative. Apreciez sprijinul dumneavoastră în vederea bunei desfășurări a acestei campanii.” a precizat in discursul său prefectul Dănuț-Emil Hălălai.

Instituția Prefectului – Județul Alba