Aniversarea Centenarului s-a prelungit până în anul 2020

Prefectul județului Alba, domnul Dănuț – Emil Hălălai a susținut vineri 27 aprilie a.c. alături de ministrul Culturii şi Identității Naționale, domnul George Ivașcu, prezent la Alba Iulia, o conferință de presă  având ca temă organizarea manifestărilor dedicate Centenarului României.
Anul Centenarului se prelungește până în 2020, a declarat în cadrul conferinței de presă ministrul Culturii şi Identității Naționale, George Ivașcu. Astfel  Ministerul  Culturii şi Identității Naționale  se va  concentra pe proiecte pentru cei 100 de ani de la Marea Unire pentru ca acestea să aibă continuare în următorii doi ani.
 „S-a prelungit termenul aniversării centenarului până în 2020, pentru că este vorba despre adevărul istoric. Nu putem ca în ianuarie 2019 să nu ne arătăm respectul și recunoașterea față de Statele Unite ale Americii care în ianuarie 1919 au recunoscut România Mare. Vom continua cu acest set de recunoașteri ale sistemului de tratate prin care s-a recunoscut România Mare până la 1920. Aceasta este esența prelungirii”, a declarat ministrul George Ivașcu.
Legat de proiectele primite și aprobate de Ministerul Culturii, George Ivaşcu a spus că s-au primit 1.159, din care 100 au fost aprobate pentru finanțare. „Sunt proiecte eligibile, dar mai au de completat fișe tehnice. Un proiect înseamnă descrierea proiectului și un deviz estimativ. Proiectele care apar aprobate sunt într-o primă listă. Lista este deschisă”, a precizat ministrul.